Site icon Cs3.hu

540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési pályázat jelenik meg

industrial metal and steel drilling tools in factory. Metal industry

industrial metal and steel drilling tools in factory. Metal industrial machines and manufacturing tools

Összesen 540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési pályázat jelenik meg a következő két hónapban – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalán hétfőn.

    Varga Mihály hangsúlyozta: a legfontosabb feladat jelenleg a gazdaság újraindítása, ezért a pályázatokat is a versenyképesség és a foglalkoztatás erősítését szem előtt tartva alakították ki.
    Első körben a kutatás-fejlesztést és az innovációt erősítő felhívások indulnak el, mintegy 140 milliárd forintos keretösszeggel. Ezzel egy időben 70 milliárd forint segíti majd a vállalati képzéseket.
    Vállalkozásfejlesztésre 330 milliárd forintot nyerhetnek el a cégek. Ennek egy részére a mikro-, kis- és közepes vállalkozások már júliusban beadhatják támogatási kérelmeiket – hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter.
    Varga Mihály a Facebookra feltöltött videójában jelezte azt is, hogy folytatják a népszerű Magyar multi programot és a Zöld nemzeti bajnokok programot, ezek társadalmi egyeztetése hamarosan elkezdődik.
    Elmondta: azzal számolnak, hogy a pályázatok  6-7 ezer magyar vállalkozásnak jelenthetnek segítséget. Az első kifizetések már ősszel megtörténhetnek.
    A pályázati híreket figyelemmel lehet kísérni a www.palyazat.gov.hu oldalon.

MTI

Exit mobile version