Sport

Minden eredmény Dárdai Pál csapatának kedvezett – bennmaradt a Hertha BSC

A többi meccs eredményétől függően a Hertha már egy döntetlennel is biztossá tehette a bennmaradást a Köln ellen, de győzelemmel matematikailag is megőrizhette élvonalbeli tagságát.

Az első 20 percben a Köln veszélyesebben játszott, Schwolow bravúrja is kellett, hogy a Hertha ne kerüljön hátrányba. Azért a berliniek később összekapták magukat, veszélyes kontrákat vezettek, Timo Hornnak, a másik kapusnak kétszer is gólhelyzetben kellett hárítania. Ezzel együtt nem esett gól az első félidőben.

Kulcsfontosságú volt a második félidő 58. perce, de nem Berlinben! Ugyanis az Augsburg ekkor szerezte meg a vezetést a Werder Bremen ellen, így a Herthának már csak a döntetlent kellett megtartania a biztos bennmaradáshoz.

Ez pontos védekezéssel sikerült is, az Augsburg végül 2–0-ra győzött, így eldőlt, hogy a Hertha Berlin ősszel is a német élvonalban játszhat.

HERTHA BSC–KÖLN 0–0 (0–0)
Berlin, Olympiastadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Deniz Aytekin
HERTHA: Schwolow – Alderete, Boyata, Dárdai M. (Stark 67.) – Klünter, Ascacíbar, Dilrosun (Michelbrink 67.), Torunarigha (Plattenhardt a szünetben) – Leckie, Ngankam (Winkler 90+1.), Radonjics (Zeefuik 79.). Vezetőedző: Dárdai Pál
KÖLN: T. Horn – Schmitz (Ehizibue 87.), Bornauw, Czichos, Jakobs – Szkiri, Duda – Drexler (M. Wolf 60.), Rexhbecaj (Özcan 71.), Kainz (J. Horn 60.) – S. Andersson (Thielmann 71.). Vezetőedző: Friedhelm Funkel

Fotó: Hertha BSC



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor