Site icon Cs3.hu

Kannabiszt neveltek egy elhagyott csongrádi tanya udvarán

A csongrádi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két 22 éves férfival szemben, akik kannabiszt neveltek egy elhagyott tanya udvarán.

A megalapozott gyanú szerint az egyik feltételezett elkövető 2020 tavaszán kendermagokat rendelt az internetről, majd otthon elültette azokat. Később megmutatta szerzeményeit egy ismerősének, akivel úgy döntöttek, hogy kiültetik a palántákat a szabadföldbe. Egy elhagyott tanyát választottak Csongrád mellett, ahol gondosan előkészítették a termőterületet. Számításaikat a terület tulajdonosa húzta keresztül, aki egy területbejárás alkalmával észlelte az idegen kertészkedők nyomait és értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök lefoglaltak 16 tő kannabiszt, majd az adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként megállapították az elkövetők kilétét. Mindkettőjüket elfogták és előállították a Csongrádi Rendőrkapitányságra. Kihallgatásuk során részletes beismerő vallomást tettek, velük szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügy iratait megküldte az illetékes ügyészségnek.

police.hu

Exit mobile version