Site icon Cs3.hu

Több mint ötszörösére nőtt az állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázat összege

Hajdúnánás, 2021. május 7. Nagy István agrárminiszter beszédet mond az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat támogató okiratainak átadásán Hajdúnánáson 2021. május 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak – jelentette be péntek Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

    Nagy István hangsúlyozta , hogy a támogatások megemelése meghatározó lesz a megújuló magyar agrárium jövője szempontjából. Mint fogalmazott, “nehéz időszakon vagyunk túl, az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza is sújtotta a Covid mellett a gazdaságot, ám az agrár- és élelmiszergazdaság nem állt le”.
    November, december volt a pályázat beadási időszaka,  és a magyar gazdák bizakodással döntöttek arról, hogyan fejlesszék az ágazatot, amely immár stratégiai ágazattá vált – jelentette ki.
    Nagy István kiemelte, háromszor annyi lesz az agrárium támogatása, mint az elmúlt hét évben.
    A technológiai fejlesztésekre odaítélt támogatás 50 százalékos intenzitású lesz.
    A szaktárca vezetője bejelentette, Hajdú-Bihar megyében 51 kedvezményezettnek 20 milliárd forint támogatást ítéltek meg, baromfi-, sertés- és szarvasmarha telephelyek fejlesztésére.
    Tiba István (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője felszólalásában kiemelte, a támogatási szerződések átadási rendezvénysorozatának első állomása a pénteki, melynek különös üzenete van: Hajdú-Bihar megye kimagaslóan teljesít országos összehasonlításban az agrárium területén. Az ötszörösére emelt támogatás pedig a vidéki Magyarország erősödését szolgálja.

MTI

Exit mobile version