Site icon Cs3.hu

3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről

Budapest, 2020. március 11. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. A kormány megtiltja a száz fõnél nagyobb beltéri és az ötszáz fõnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását a koronavírus terjedése miatt. Beutazási tilalmat rendel el a kormány a koronavírus terjedése elleni intézkedések részeként az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkezõkre, kivéve, ha magyar állampolgárok. Intézménylátogatási tilalmat rendelnek el a magyarországi egyetemeken. MTI/Koszticsák Szilárd

Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható.

    Emlékeztetett: március 8-án, a szigorítások idején 1 millió ember volt beoltva Magyarországon. Kevesebb mint egy hónap alatt több mint 2,5-szeresére nőtt a beoltottak száma – mondta a miniszter, kiemelve: Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik.
    Gulyás Gergely szerint még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják.
    Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje.

MTI

Exit mobile version