Belföld

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön március 8-tól igényelhető az MFB Pontokban

Silver credit card

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt március 8-tól igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontokban – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csütörtökön az MTI-vel.

    A közleményben hangsúlyozzák, a Gazdaság újraindítási akcióterv részeként induló hitelprogram az országszerte megtalálható MFB Pontok hálózatában érhető el, hogy a vállalkozások a székhelyükhöz legközelebb juthassanak hozzá az 1-10 millió forint közötti, 100 százalékos előleggel elérhető kölcsönösszeghez.
    A program keretösszege 100 milliárd forint.
    Ismertetik, hogy a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelt elsőként a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások, illetve egyesületek igényelhetik.
    A kölcsön segítséget nyújt a Covid-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokban, hiszen széleskörűen felhasználható a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is. A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást a jelenlegi problémák áthidalására.
    A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalék kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek, és akár nulla százalék saját forrással is elérhető.
    A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalék előleg folyósításával.
    Az igényelhetőség legfontosabb feltételei közé tartozik, hogy a hiteligénylőnek lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie a 2019. évre vonatkozóan, illetve 2019. január elsejétől a vállalkozás főtevékenységeként kell bejegyezve lennie a termékleírásban előírt TEÁOR szerinti tevékenységek valamelyikének. Kizáró tényező, ha az igénylő 2019. évi lezárt teljes (12 hónapos) üzleti évének üzemi eredménye negatív. Az előzetes igényfelmérés szerint a Covid-19 járvány előtt jól működő és életképes cégek meg fognak felelni ezeknek a kritériumoknak, így valóban számos – minimum tízezer – vállalkozás kaphat kézzelfogható segítséget – írja az MFB.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor