Site icon Cs3.hu

A hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban

The hands of business people pointing at the statistics of the company in the office.

The hands of business people pointing at the statistics of the company in the office.

A két nagy hitelminősítő a válság ellenére is befektetésre ajánlott kategóriában tartotta Magyarországot, ez azt jelzi, hogy nemcsak a befektetők, hanem a hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében szombaton.

    Hozzátette: a Standard & Poor’s (S&P) és a Fitch jelentésükben elismerik a magyar válságkezelés hatékonyságát, a kedvező adósságszerkezetet és a megfelelő forrásbevonási lehetőségeket.
    A péntek éjjeli bejelentés szerint változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s.
    A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, “BBB” szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósságot.
    Az S&P a rövid lejáratú magyar adósságkötelezettségekre külön “A-2” minősítést tart érvényben.
    A Standard & Poor’s pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett megerősítési döntés részletes kifejtésében kiemelte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,6 százalékkal növekszik. Az S&P közölte: becslése szerint a magyar gazdaság teljesítménye tavaly a koronavírus-járvány okozta válság miatt 6,3 százalékkal csökkent reálértéken.
    A Fitch Ratings valamivel derűlátóbb előrejelzése szerint a magyar GDP-érték az idén 4,9 százalékkal bővül.

MTI

Exit mobile version