Site icon Cs3.hu

Újabb másfél milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék Magyarországon

Cute child boy toddler playing with toy indoors

child boy toddler playing with toy indoors.

Újabb másfél milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék Magyarországon a Pénzügyminisztérium bölcsődei fejlesztési programjában.

    A Pénzügyminisztérium és a családokért felelős tárca nélküli miniszter keddi közös, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a támogatásra olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek az általuk fenntartott bölcsődéket fejleszteni szeretnék és új helyeket alakítanának ki.
    A pályázat elbírálásakor előnyt élvez, ha a pályázó a bölcsőde létrehozását környezetbarát, gazdaságos, energiahatékonynak minősülő alternatív megoldással tervezi. A pályázatokat december 1-ig lehet benyújtani – tudatták.
    Hozzátették: a pályázat keretében 2019 óta 52 településen újultak meg bölcsődék és mini bölcsődék 5,3 milliárd forint kormányzati támogatásból.
    A közleményben kitértek arra is: a kormány családpolitikájának továbbra is lényeges célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a bölcsődei férőhelyek számának növelése is – írták.
    Hozzáfűzték: az elmúlt 10 évben 60 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma.
    A pályázat a kormany.hu oldalon érhető el.

MTI

Exit mobile version