Site icon Cs3.hu

Vádat emeltek a családsegítőket késsel fenyegető szentesi férfi ellen

Knife crime

Knife crime

Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, mert tavaly decemberben késsel megfenyegetett két családsegítőt, aki gyermeke iskolai hiányzása miatt akart beszélni vele – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt emeltek vádat.
    A férfi gyermekének ötven óránál több iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. Az apát december 8-ára idézték meg a város családsegítő központjába. A megbeszélésen a szakemberek kilátásba helyezték, hogy ha a gondozási tervben leírtakat a szülő nem tartja be, szükség lehet a gyermek kiemelésére a családból. Ekkor a vádirat szerint a férfi a nadrágja korcából elővett egy hosszú pengéjű kést, amelyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket: ha elveszik tőle a gyermekét vagy a hiányzások miatt indult eljárás nem a számára megfelelően alakul, akkor leszúrja őket.
    A családsegítőknek végül sikerült a férfit megnyugtatniuk, eltette a kést, és távozott az intézményből.
    A vádlott fenyegető magatartásával és kijelentésével akadályozta a közfeladatot ellátó személyként jogszerűen eljáró sértetteket – fogalmazott a csoportvezető ügyész.

MTI

A kiemelt kép illusztráció/Envato Elements

Exit mobile version