Site icon Cs3.hu

Magyarországon is kimutatták a koronavírus új, fertőzőbb változatát

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idõsotthonok ellenõrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifõorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Nyilvánvaló volt, hogy Magyarországot sem kerülheti el ez a vírusvariáns – tette hozzá Müller Cecília. Fontos az, hogy mindig kövessük a változásokat. Az országos tisztifőorvos ezzel kapcsolatban elmondta, tavaly év végén bukkant fel ez a vírusvariáns, amely gyorsabban és agresszívabban terjed. A megbetegedítési képessége nagyon magas – összegzett Müller Cecília. Nyomon kell követni a különböző mutációkat, nem csak amiatt mert tudományos jelentősége van – tette hozzá. Ebből az következik, hogy ez a vírus rendkívül változékony – húzta alá.

Egyelőre a vakcinagyártók jelentős része azt állítja, hogy a kifejlesztett vakcinák alkalmasak az új mutáns ellen – emelte ki.

Forrás: MTI

Exit mobile version