Site icon Cs3.hu

Novák Katalin újabb részleteket ismertetett az otthonteremtési programról

Budapest, 2020. október 28. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású elemérõl tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án. Január elsejétõl akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás elõtt álló vagy már gyermeket nevelõ fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a miniszter. MTI/Kovács Attila

Novák Katalin ismertette az otthonteremtési program újabb részleteit csütörtökön a Facebookon.

    A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltett videóban jelezte, 2021. január 1-jén indul Magyarország történetének eddigi legnagyobb otthonteremtési programja.
    A otthonfelújítási támogatás kapcsán érkezett kérdésekre válaszolva a miniszter közölte, ha haszonélvezeti joggal terhelt az ingatlan, akkor is lehet élni a támogatással.
    Ugyanakkor az alap társadalombiztosítási (tb) befizetés esetén, vagyis ha mindkét szülő csak a saját maga által fizetett tb-vel rendelkezik, nem lehet igénybe venni az otthonfelújítási támogatást – tette hozzá.
    A lízinggel vásárolt és még hitellel terhelt lakás esetén fontos szabály, hogy legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie annak, aki igénybe venné az adott ingatlanra a felújítási támogatást – hívta fel a figyelmet Novák Katalin.
    Hozzátette, a támogatás akkor is igényelhető, ha az adott lakás jelzáloggal terhelt.

MTI

Exit mobile version