Site icon Cs3.hu

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter

Measure soil with digital device. Green plants and woman farmer

Measure soil with digital device. Green plants and woman farmer

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére – közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn az MTI-vel.

    Közleményükben ismertették, hogy az adott kárenyhítési évben – egyéb támogatási feltétel fennállása esetén – csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb a tárgyév október 31-ig közleményt ad ki.
    A megjelent közlemény értelmében Magyarországon a 2020. kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt. Így – ha a termelőknek legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintettek az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.
    A miniszter aszályközleménye a Földművelésügyi Értesítő LXX. évfolyamának 2020. október 22-i 10. számában jelent meg, amely a https://kormany.hu dokumentumtárában érhető el – tette hozzá az AM.

MTI

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements

Exit mobile version