Sándorfalva

Tök jó kiállítása született a sándorfalvi iskolának

Érdekes látvány fogadja az embereket a Pallavicini Sándor Általános Iskola előtt. Az alsó tagozatos gyerekeke, szüleik segítségével, Öko Manónak készített házikókat, illetve tököket faragtak.

Öko Manó házikói és a faragott tökök az őszi szünetig lesznek kiállítva az iskola előkertjében. A kiállítás rendhagyó módon került ki az épület elé. Korábban mindig az udvarra helyezték ki az alkotásokat, ám mivel idén a szülők a járványhelyzet miatt nem mehetnek be, változtattak az összesen 12 osztályközösség által készített művek kiállítási helyszínén.

Öko Manó minden évben ellátogat a sándorfalvi iskolába, hogy környezettudatosságra nevelje a gyerekeket. Ezúttal a tanárok kérése az volt, hogy a nebulók és szüleik természetes, vagy újrahasznosított anyagokból készítsenek házat a manónak, ahol éjszakára nyugovóra térhet.

A gyerekek papírból, gyurmából, illetve természetes anyagokból még a manót is megformázták, így a kis házikókat be is lakták már az apró lények.

A halloweeni dekorációk az iskola alsó tagozatos diákok alkotásai. A Tök jó délután egy évek óta megrendezett programja az intézménynek. Ilyenkor különböző interaktív programot szoktak szervezni a gyerekeknek. Tökkeresést, váltóversenyt, tökcélba dobást, és tökcipelést is tartottak a napközis foglalkozás keretein belül. Idén a tökfaragás mellett fejfedőkészítést is hirdettek, amire szintén rengeteg szép alkotás érkezett be.

A tököket különböző kategóriákban, mint a legnagyobb, legötletesebb, legszellemesebb, legrémisztőbb, legcukibb is fogják díjazni.

Az iskola egyik pedagógusa, Gémes Erzsébet tanárnő egy feladatlapot is készített a gyerekeknek, amit, ha helyesen kitöltve, visszavisznek az iskolába, sorsolás útján szintén jutalomban részesülhetnek.

Szintén az előkert díszévé váltak azok a facsemeték, amiknek ültetésében szokás szerint az elsős diákok vettek részt. Így idén 12 hársfacsemetével szépült meg a Pallavicini Sándor általános Iskola előkertje. A fákat a Nemzeti Tehetségprogram keretein belül szerezte be az intézmény, az ÖKO szakkör tagjai az iskola udvarán is szépítette- zöldítette a környezetet a faültetéssel.

A szakkörösök Puskás József természetvédelmi őr vezetésével, a 7.a osztály rendhagyó órák keretében kerékpározott ki az újonnan átadott “Szalakóta központ” kilátójához.

A fenntarthatóság jegyében Molnár Henriett tanítónő szervezésével műanyag kupakokat is gyűjtött az iskola ezen a héten, amelyet jótékonysági célból továbbítottak az átvevőknek.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola őszi környezetvédelmi napjainak legfontosabb célkitűzése az egészségmegőrzés volt, arcmaszk viselésével, távolságtartással, rendszeres kézmosással, gyümölcs-zöldség kóstolással, rendszeres sportolással vigyáztak az egészségükre!

A tanárok és az intézmény vezetői külön köszönik a szülők segítségeit, amelyeknek köszönhetően létrejöhetett ez a tök jó kert és az Öko Manó falu.

sandorfalva.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lángolt a nádas Sándorfalván

Szabó Viktor

Új üzletközpont épül Sándorfalván

Szabó Viktor

Csongrád, Sándorfalva és Szegvár iskolái is büszkén távozhattak a szegedi LEGO-versenyről

Szabó Viktor

Figyelem, robbantanak Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor

Robbanások Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor