Site icon Cs3.hu

Újabb részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról

Close Up Of Male Worker Adding Insulation To Walls During House Renovation.

Close Up Of Male Worker Adding Insulation To Walls During House Renovation.

Újabb részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról. Azok a szülők, akik tartósan beteg gyermekük után otthongondozási díjat kapnak, a gyermek életkorától függetlenül jogosultak lesznek a juttatásra. Azt pedig a múlt héten jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ismét öt százalék lesz az újépítésű lakások áfája. Zsigó Róbert parlamenti államtitkár egy rádióinterjúban azt mondta: a kormány hamarosan újabb elemeit ismerteti az otthontermetési programnak – derült ki az M1 Híradójában.

Januártól már felújításra is lehet támogatást igényelni. Tovább bővül ugyanis a családi otthonteremtési kedvezmény. Legyen szó energetikai korszerűsítésről, bővítésről vagy a fürdőszoba felújításáról, a költségek felét az állam állja, legfeljebb hárommillió forintig. Azok igényelhetik, akik legalább egy gyermeket nevelnek.

A feltételek között lesz egy életkori határ, de ez alól kivételt élveznek majd azok a szülők, akik tartósan beteg gyermekük után otthongondozási díjat kapnak – erről a családokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Novák Katalin kiemelte,

a program hazai forrásból valósul meg, amelynek köszönhetően mind a munkadíjat, mind az anyagköltséget el lehet majd számolni.

A Magyar Államkincstár lesz ebben a partner. Nem lesz előzetesen helyszíni felmérés, ahol bárki jóváhagyná, hogy ez a felújítás rendben van-e. Hanem, amikor elvégezték a munkákat, összegyűjtötték a számlákat, benyújtják a Magyar Államkincstárhoz, és rövid határidőn belül megkapják az utalást” – mondta Novák.

A mostaninál kedvezőbb feltételekre számíthatnak jövőre azok a családok is, akik új építésű házat vásárolnak. Januártól ugyanis a mostani 27 százalékról öt százalékra csökken az új ingatlanok áfája.

A csok-os családok még ezt az összeget is visszaigényelhetik, vagyis teljesen áfamentesen juthatnak új otthonhoz.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb otthonteremtési programját indítottuk el – erről már a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Zsigó Róbert azt hangsúlyozta,

a kormány járványhelyzetben is támogatja a családokat. Azt remélik, a program a gazdaságot is élénkíti majd.

Az államtitkár hozzátette: hamarosan újabb, nagyszabású elemekkel bővül a kormány otthonteremtési programja.

hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato Elements

Exit mobile version