Belföld

Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a borsodi időközi választást

Kiélezett helyzetben jelentős, szimbolikus erejű győzelmet aratott Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje. Ezzel csúfos kudarcot vallott Borsodban a még mindig Gyurcsány Ferenc körül összpontosuló baloldali koalíció. Az eredmény azt mutatja, a szavazók Borsodban sem kíváncsiak annak a baloldalnak az ajánlatára, amely egyszer már válságba sodorta az országot.

A szavazatok több mint ötven százalékát megszerezve Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap megtartott időközi választást. A kormánypárt jelöltje 17 597 szavazatot kapott, ezzel a voksok 50,87 százalékát szerezte meg majdnem teljes feldolgozottság mellett.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a körzet korábbi parlamenti képviselője, a fideszes Koncz Ferenc július 10-én egy tragikus motorbalesetben életét vesztette. A kormánypártok az elhunyt képviselő lányát indították a választáson, aki a kampány során azt hangoztatta, hogy megválasztása esetén édesapja munkáját kívánja folytatni, és többek közt újabb munkahelyeket teremtve virágoztatná fel a térséget.

Vele szemben a teljes baloldali ellenzék azt a jobbikos Bíró Lászlót indította, aki a 2018-ban 49,3 százaléknyi szavazatot szerző Koncz Ferenc mögött, több mint kilencezer vokssal lemaradva végzett a második helyen. Igaz, akkor még nem összbaloldali jelöltként mérette meg magát, mivel az MSZP–Párbeszéd és az LMP is önálló jelöltet indított. Bíró Lászlóról az időközi választás kampányában napvilágot látott, hogy két évvel korábban, tehát már bőven a Jobbik pálfordulását követően antiszemita és cigánygyűlölő kijelentéseket osztott meg nyilvános Facebook-oldalán, illetve hogy korábbi vállalkozásában – amit aztán csődbe is vitt – nem fizette ki a munkavállalóit, sőt fegyverrel fenyegette őket, amikor a fizetésüket kérték. Mindettől függetlenül Bíró László mögött a komplett szivárványkoalíció kiállt, sőt intenzíven kampányoltak is mellette, mondván, hogy vállalhatatlan kijelentéseiért már bocsánatot kért. A baloldali jelöltjének legfőbb kampányüzenete az volt, hogy győzelme esetén lebontják a Fidesz kétharmados parlamenti többségét. Bíró László a szavazatok 46,67 százalékát gyűjtötte be.

magyarnemzet.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Személyautó ütközött kamionnak Mezőberénynél

cs3_admin

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter

cs3_admin

Hold körüli halojelenséget fotóztak Magyarországon

cs3_admin

Szigorították a hatósági házi karantén megsértésének bírságolását

cs3_admin

Személyautó és búzát szállító kamion ütközött Kecskemét mellett

cs3_admin

Négyszáznál is több határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Kevés az esély arra, hogy ma élvezhetjük a napsütést

cs3_admin

Halálos baleset az 54-es főúton

cs3_admin

Jellemzően borús lesz az idő október utolsó hetében

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább