Csongrád

Körös-toroki Oxigénfalós sikerek a Balatonnál

Szeptember 12-én rendezte meg a nagy presztizsű Balatoni Úszóiskola és a Peloton szervezőgárdája Országos Kerékpáros Időfutam versenyét, melynek rajt- és cél állomása Lengyeltóti városa volt. A Körös-toroki Oxigénfalók ifjú amatőr biciklistái a Covid miatt halasztott majd eltörölt Diákolimpiák helyett döntöttek úgy, hogy elindulnak ezen a kiemelkedő biztonságú versenyen, az igazolt, “profi” versenyzők között. Többen nem csak hogy jól helyt álltak – azaz tekertek, hanem sikert is arattak!

Giricz Benjámin (9) a 11 évesek korosztályában 3. lett 4 km-en. Giricz Gábriel (11) az előkelő 5. helyet szerezte meg az U13-ban, 10 km távon.
A legjobb eredményt Giricz Abigél (12) érte el. Ezüstérmes lett a 10 km-en úgy, hogy mindössze 1,5 másodperccel csak a szervezők régóta igazolt triatlonos favoritja tudta megelőzni! Erre felfigyeltek a neves egyesületekből is, sőt már ajánlattal is megkeresték…
Giricz Balázs (13) is kapott nemrég hasonló lehetőséget, de egyenlőre az amatőr csongrádi státusz mellett döntött, és most a 9. helyet tudta megszerezni.
Giricz Dávid viszont nyár óta a Kecskeméti Első Sor Egyesület igazolt versenyzőjeként, 20 km távon 7. lett.
Hankó Zoltán, a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpárosok rangidős alapítója is elindult a versenyen, a 15. helyet szerezte meg. Megmutatta a fiatalabb profiknak is, hogy 31 fokban is tud még közel 34 km/h-s átlagsebességgel tekerni, s ebben a Balaton melletti dombok, kanyarok, fordulók, egyéb körülmények sem tudják megakadályozni!
Így öregbítették Csongrád városának hírnevét ismét a helyi biciklisták, s tették mindezt a Kecskeméti-, a Hankó-, a Hegyi család és az Új Bárka Egyesület támogatásával.

Forrás, fotók: Facebook/Körös-toroki Oxigénfalók



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor