Csongrád

Megújult a a Csongrádi Alkotóház Műterem épülete

Csongrád Városi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-6-3-17 kódszámú, Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület – Közösségi tér/színtér építése/létrehozása, infrastrukturális fejlesztése című felhívás alapján a Csongrádi Alkotóház Műterem épületének felújítására 3 995 778 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Projekt célja:

A vidéki települések vonzóbbá tétele érdekében szükséges a helyi szükségletekhez igazított tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bíró terek létrehozása/felújítása/fejlesztése. A rendezett, vonzó településkép az ápolt környezet kialakítása egyre hangsúlyosabb igényként jelentkezik, mely a települések, térség turizmusát, a magasabb látogató számot nagymértékben befolyásolja.

A Csongrádi Alkotóház minden évben a világ számos országából fogad vendégeket, művészeket, akik a Műterem épületében alkotnak.  A grafikus és szobrász termek jó megvilágítása a természetes fény megléte elengedhetetlen, ezért is volt szükség az épület nyílászáróinak a cseréjére, mely a pályázat segítségével részben megvalósulhatott. Az épület állagmegőrzése érdekében a csapadékelvezető csatorna cseréje is megtörtént.

A projekt teljes költsége összesen: 4 722 405 Ft.

Forrás: csongrad.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor