Csongrád

Megújult a a Csongrádi Alkotóház Műterem épülete

Csongrád Városi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-6-3-17 kódszámú, Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület – Közösségi tér/színtér építése/létrehozása, infrastrukturális fejlesztése című felhívás alapján a Csongrádi Alkotóház Műterem épületének felújítására 3 995 778 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Projekt célja:

A vidéki települések vonzóbbá tétele érdekében szükséges a helyi szükségletekhez igazított tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bíró terek létrehozása/felújítása/fejlesztése. A rendezett, vonzó településkép az ápolt környezet kialakítása egyre hangsúlyosabb igényként jelentkezik, mely a települések, térség turizmusát, a magasabb látogató számot nagymértékben befolyásolja.

A Csongrádi Alkotóház minden évben a világ számos országából fogad vendégeket, művészeket, akik a Műterem épületében alkotnak.  A grafikus és szobrász termek jó megvilágítása a természetes fény megléte elengedhetetlen, ezért is volt szükség az épület nyílászáróinak a cseréjére, mely a pályázat segítségével részben megvalósulhatott. Az épület állagmegőrzése érdekében a csapadékelvezető csatorna cseréje is megtörtént.

A projekt teljes költsége összesen: 4 722 405 Ft.

Forrás: csongrad.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A héten többször is gyérítik a szúnyogokat Csongrádon

cs3_admin

Idén is elmarad a KTN

cs3_admin

Tűz keletkezett egy csongrádi vendéglátó egységben

tk_arpad

Június 15-én ismét légi kémiai szúnyoggyérítés Csongrádon

cs3_admin

VII. Bársonyos Búcsú – traktoros felvonulás Csongrádon

cs3_admin

Megyei borverseny

cs3_admin

Csongrádon ad koncertet vasárnap a Fokos Zenekar

tk_arpad

Újabb Sághys sikerek

cs3_admin

Holnap földi szúnyoggyérítés Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább