Site icon Cs3.hu

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a jövő héten

Silhouette of wheat ears in front of sun at sunset light. Natural light back lit. Beautiful sun

Silhouette of wheat ears in front of sun at sunset light. Natural light back lit. Beautiful sun

Sok lesz a napsütés a jövő héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok 21 és 26 fok között alakulnak.

Kedden sok lesz a napsütés. Legfeljebb északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A leghidegebb órákban 6–13 fok lesz. Napközben 23–28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön csak délen lesz többórás napsütés. Elszórtan várható zápor, zivatar, néhol tartósabb eső is. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 12–17 fok lesz. Napközben többnyire 23–28 fokig melegszik a levegő, míg délen 29, 30 fok is lehet.

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A szél élénk, olykor erős lesz. A minimális hőmérséklet 11–16, a maximális hőmérséklet 22–27 fok között alakul.

Szombaton sok lesz a napsütés, néhol alakulhat ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.
Vasárnap több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 9–15 fok lesz. Napközben 23–28 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Exit mobile version