Tech

Csak egy pontot kell beírni a YouTube-videók URL címébe, és eltűnnek a reklámok! – amíg nem javítják a hibát

A YouTube a világ legnépszerűbb videós szolgáltatása, ám mivel alapvetően ingyenesen használható, a reklámokból szerez bevételt a tulajdonos, vagyis a Google. Most azonban egy furcsa, de rettentően egyszerű megoldás bukkant fel, amivel ki lehet iktatni a hirdetéseket, mindössze egy extra pontot kell a webcímbe írni.

A reklámokkal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy azokból nem csak a Google-nek, hanem a videósoknak is van bevétele, és ha akármilyen trükkel kikerülöd ezeket, akkor azzal nekik is kárt okozol. Ezt mindképpen mérlegeld!

Egy Reddit-felhasználó lett figyelmes egy különös jelenségre, és a posztjából kiderült, hogy a hirdetések kikapcsolásához mindössze egy pontot kell írni a youtube.com után a videó URL-jébe, majd lenyomni az entert.

Példa:

  • Eredeti URL: https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw
  • Reklámmentes URL: https://www.youtube.com./watch?v=jNQXAC9IVRw

A művelet mellékhatása, hogy ha korábban be voltunk jelentkezve a fiókunkkal, akkor az a módosított verzió esetében eltűnik (de a normál YouTube-on megmarad).

A reklámok eltűnését a módosított URL esetében az okozhatja, hogy bizonyos funkciók az eredeti webcímhez (youtube.com) vannak kötve, ilyenek a reklámok is, ám az alap weboldal úgy is bejön, hogy pontot rakunk a domain név végére, és erre talán nem gondoltak a Google-nél.

Érdemes azonban észben tartani azt is, hogy ezzel a YouTube mellett a videó készítőit is kicselezzük, ők ugyanis a megjelenített reklámok bevételéből kapják a részesedésüket. Ezért érdemes rájuk is gondolni, mielőtt kiiktatjuk a hirdetéseket a videókból.

Forrás: napidroid.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Lenyűgöző timelapse-videót tett közzé a NASA a Nap elmúlt egy évtizedéről

cs3_admin

Új külsővel jön a macOS 11 Big Sur

cs3_admin

A Balatonnál is indul az 5G

cs3_admin

Meghaladta a 93 millió gigabájtot tavaly a magyar mobilinternet-forgalom

cs3_admin

Padlón a Sharp összes online szolgáltatása a maszkbiznisz miatt

cs3_admin

A YouTube és a Netflix is lerontja a videóminőséget, hogy csökkentsék a hálózatok terhelését

cs3_admin

A negyedik negyedévben az Apple adta el a legtöbb okostelefont

cs3_admin

Elektromos autógyártó lesz a Sony?

cs3_admin

Megérkezett a webes fejlesztés jövője a Flutter új verziója

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább