Site icon Cs3.hu

Eddig több mint 12 ezren pályáztak magánszálláshelyek felújítására 37,06 milliárd forint értékben

Hotel room or apartment doorway

Hotel room or apartment doorway

Egy hét alatt több mint 12 ezren pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. magánszálláshely és egyéb szálláshely fejlesztését célzó kiírására 37,06 milliárd forint értékben, amely a hatvanmilliárd forintos keretösszeg több mint fele – mondta a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Győrben.

    Horváth Péter hangsúlyozta, hogy ez a pályázati mennyiség 37 796 szoba megújítását jelenti. A kiírásra átlagosan hárommillió forint értékben nyújtottak be pályázatokat, a legtöbb Somogy és Veszprém megyéből érkezett.
    A pályázatokat június 4-től lehet beadni, már az első órában majdnem ötezer pályázat érkezett 15 milliárd forint támogatási igénnyel – tette hozzá.
    A vezérigazgató emlékeztetett, hogy július 15-ig minden olyan magánszemély, vagy vállalkozás tulajdonában lévő vidéki szálláshely pályázhat, amely legfeljebb nyolc szobával és érvényes működési engedéllyel rendelkezik, továbbá regisztrálva van a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felületén.
    A kormány minden szoba felújításához egymillió forintot ad a pályázat keretében még ebben az évben – tette hozzá.
    Kiemelte, hogy ezzel a pályázati kiírással a turisztikai szolgáltató szektor kisebb szereplői soha nem látott fejlesztési forráshoz juthatnak, a cél pedig az, hogy csökkenjen a szezonalitás.
    Győr-Moson-Sopron megyében 552 magánszálláshely működik, amelyek 1718 szobával rendelkeznek. Amennyiben minden szálláshelyre érkezne pályázat, a megyébe mintegy 1,7 milliárd forint érkezne. Győrben 109 magánszálláshely jogosult 283 szoba megújítására – mondta.
    Az egyszerűsített pályázatok beadásához a tervek szerint húsz vidéki városban – köztük Egerben, Esztergomban, Győrött, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben – Kisfaludy pontokat hoznak létre a Tourinform irodákban, vagy egyéb információs pontokon.
    A Kisfaludy pontok mellett telefonos ügyfélszolgálatot is tartanak, ezen keresztül eddig több mint nyolcezer hívást bonyolítottak le, valamint készítettek egy oktató videóanyagot is, amely a kisfaludyprogram.hu oldalon érhető el – mondta Horváth Péter.
    Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azt mondta, hogy a megyeszékhelyen eddig 126 szoba felújítására érkezett pályázat.

MTI

Exit mobile version