Site icon Cs3.hu

Megújul a Gondozási Központ Bakson

A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd a baksiaknak.


Az elmúlt években minden közintézményünket fejleszteni tudtuk, nemrég pedig olyan pályázat is adódott, melyből a közel 100 éves Gondozási Központ épülete is megújulhat. A főépület felújításával és bővítésével valamennyi szolgáltatás biztosítására megfelelő körülményeket tudunk kialakítani. A szép és modern központ a nappali ellátás során, a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás terén és a házi gondozás vonatkozásában is kiváló feltételeket biztosít majd igénybe vevők, mind pedig a szakmai munkát végzők számára – mondta el a kistelekjaras.hu portálnak Búza Zsolt, Baks község polgármestere.

A nappali ellátás során a nehéz szociális körülmények közt élő igénybe vevői számára olyan körülményeket biztosít a felújított központ, mely révén egyrészről javul életkörülményük azáltal, hogy a nap jelentős részében korszerű, kényelmes, higiénikus, életkoruknak megfelelő körülmények között tölthetik idejüket, hozzájárulva ezzel a harmonikus életvitel megteremtéséhez, másrészről pedig megfelelő körülményeket biztosít az egyéni szükségletekhez és igényekhez igazodó gondozási tevékenységek biztosításához.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás megfelelő körülményeinek kialakításával megoldódnak  a diszkréciót, a személyiségi jogokat tiszteletben tartó egyéni esetkezelések, segítő beszélgetések megtartásának feltételei.

A házi gondozás adminisztrációs tevékenységeinek külön iroda kerül kialakításra. A mosóhelyiség kialakítása és nagyteljesítményű mosó- és szárítógép beszerzése révén gondozottak számára biztosított mosási szolgáltatás is megfelelő higiénés körülmények közt végezhető el.

Az építkezés a járványügyi veszélyhelyzetben is folyamatosan halad, a várható befejezés 2020 június végén lesz.

kistelekjaras.hu

Exit mobile version