Site icon Cs3.hu

Hét repülőgéppel érkeztek védőeszközök a hétvégén

Budapest, 2020. május 1. A kormany.hu által közreadott képen a Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. május 1-jén. Az újabb repülõgépek 4 millió 100 ezer maszkot és 100 ezer tesztet hoztak Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

A hétvégén hét repülőgéppel érkeztek a koronavírus-járvány elleni küzdelmet segítő védőeszközök és egészségügyi berendezések Magyarországra. Az elmúlt hónapok munkája során sikerült felkészíteni a magyar egészségügyi ellátórendszert a tömeges megbetegedések időszakára – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalán.

    Szijjártó Péter kiemelte: a Magyarország-Kína légihíd üzemeltetése továbbra is kiemelt feladat annak érdekében, hogy az egészségügyi védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan rendelkezésre álljanak.
    A külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint a hétvégén hét repülőgép 4 millió 600 ezer maszkot, 1 millió 390 ezer kesztyűt, 30 ezer tesztet, 1500 betegőrző monitort, 190 lélegeztetőgépet, valamint 8,2 tonna maszkgyártáshoz szükséges alapanyagot szállított Magyarországra.

MTI

Exit mobile version