Site icon Cs3.hu

Négy repülőgépen több millió egészségügyi felszerelés érkezett Kínából

Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyû érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyûket négy repülõgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minõségellenõrzést - tette hozzá. A tárcavezetõ elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülõgépei a Kínát Magyarországgal összekötõ légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Négy repülőgép 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt, 193 ezer védőruhát és 170 ezer tesztet hozott kedden a Kína-Magyarország légihídon keresztül – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Szijjártó Péter elmondta: a védőeszközök kórházakba, rendelőintézetekbe és más egészségügyi intézményekbe kerülnek.

Hosszú távú védekezésre kell berendezkedni a koronavírussal szemben – hangsúlyozta a miniszter. Világos – tette hozzá -, hogy ez “olyan kihívás, amely hosszú ideig itt lesz velünk, éppen ezért az egészségügyi védekezés sikere érdekében folyamatosan kell hoznunk Magyarországra azokat a védőfelszereléseket, amelyek szükségesek az orvosok, illetve az ápolók részére”.

Forrás: MTI

Exit mobile version