Site icon Cs3.hu

Segítséget kaphatnak az állatmenhelyek

Jack russel terrier puppy sleeping on white carped

Jack russel terrier puppy sleeping on white carped on the floor. Small perky dog. Animal pets concept

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel – írja a Nébih a honlapján.

    A bajba jutott állatok mentésével foglalkozó állatmenhelyeken a koronavírus-járvány  miatt elentős problémát okozhat az állatok etetése. A Nébih egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson az ellátási helyzet alakulásáról, és ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldási lehetőségek felkutatásában.
    Több vállalat, például takarmánygyártók, kereskedelmi szervezetek is nyitottak a segítségnyújtásra, amelyeket a hatóság a gyors és hatékony megoldás érdekében összeköt az állatvédelmi ernyőszervezetekkel. Az igények és a segítség hatékony összekötéséhez azonban fontos, hogy az ellátási gonddal küzdő menhelyek jelentkezzenek valamelyik állatvédelmi ernyőszervezetnél – hangsúlyozza közleményében a hivatal.

MTI

Exit mobile version