Site icon Cs3.hu

Országos tisztifőorvos: tartsák be a szabályokat és viselkedjenek felelősen az emberek

Budapest, 2020. március 7. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetõje és Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Az országos tisztifőorvos kiemelten kérte az emberektől, hogy legyenek fegyelmezettek, tartsák be a szabályokat és felelősen viselkedjenek.

Müller Cecília a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése utáni sajtótájékoztatón szerdán Budapesten elmondta: “Csak együtt tudjuk legyőzni a járványt”.
    Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus különösen az idősekre veszélyes. A fiataloktól azt kérte: ne rendezzenek házibulikat, ne menjenek olyan helyre, ahol sokan vannak.
    Mindenkitől azt kérte, gyakran és alaposan mosson kezet, akik pedig külföldről tértek haza, vonuljanak önként házi karanténba.
    Közölte azt is, hogy gyakorlatilag az ország egész területéről azonosítottak koronavírus-pozitív eseteket. Eddig 1803 mintát vizsgáltak és 58 fertőzött emberről tudnak.

MTI

Exit mobile version