Site icon Cs3.hu

Minden mobilszolgáltató ingyen adatmennyiséget ad

Girl messaging

Contemporary young woman with smartphone searching in the net or messaging in social networks

Mindhárom mobilszolgáltató bejelentette, hogy térítésmentesen adatmennyiséget biztosít előfizetőinek.

Elsőként, pénteken a Telekom lépett, majd szombat este a Telenor is bekapcsolódott, míg vasárnap a Vodafone is. Először a Telekom jelentette be, hogy ingyenesen plusz 10 gigabájtnyi mobilnetet biztosít minden ügyfele számára. Ezen felül szükség esetén a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban még további 5 gigabájt adatot pótlólag aktiválhatnak. A Telekom közölte, minden mobil ügyfelének, beleértve a lakossági előfizetőket és a feltöltőkártyás ügyfeleket, valamint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország üzleti és kormányzati ügyfeleit, továbbá a Mol mobil és Blue mobil ügyfelek számára is 10 GB-os mobil adatforgalmi egyenleget biztosít díjmentesen. Az ügyfeleknek nincs külön teendője, az extra adategyenleget március 16. 00:00 óráig aktiválja a Telekom mindenkinél. Az egyszeri extra 10 GB-os egyenleg belföldön és az EU-n belül használható fel április 30-ig. Ha ez az adatmennyiség is kevésnek bizonyulna, abban az esetben a lakossági és kisvállalati ügyfelek a Telekom alkalmazásban további 5 GB plusz adatmennyiséget tudnak aktiválni, 30 napon belüli felhasználásra (ennek lejárta után újra aktiválható, április 30. előtt). Az extra adatmennyiséget a belföldön korlátlan adatforgalmú díjcsomagokkal rendelkező ügyfelek is tudják roaming helyzetben az EU-n belül hasznosítani.

A Telenor 100 GB extra hipernettel szeretne segíteni, mely minden ügyfele számára elérhető március 16-tól. A lakossági számlás vagy kártyás ügyfelek a MyTelenor appban aktiválhatod hétfőtől. Ez az egyszeri adatjegy 100GB adatot tartalmaz, amelyet a megrendeléstől számítva 30 napig használhatnak fel. A szolgáltatásban foglalt adatmennyiséget díjmentesen vehetik igénybe Magyarország területén. Aktiválni mindenki a MyTelenor applikáción keresztül tudja visszavonásig, de legalább március 31. éjfélig. Az aktiválás sikerességéről SMSben küldenek tájékoztatást, az ajánlat telefonszámonként egyszer vehető igénybe. Az üzleti számlás és flottás ügyfelek a szolgáltatás igénybevételéhez a „FREE100GB” kódot kell elküldeni a 1744-es telefonszámra hétfőtől. A Mobilinternetes ügyfelek a szolgáltatást a MyTelenor fiókban tudja mindenki megrendelni hétfőtől, belépést követően. Amennyiben elakad valaki vagy problémát tapasztal, az 1220-as ügyfélszolgálatot kell hívni.

Vasárnap délután pedig a Vodafone is közleményt adott ki az ügyben. A szolgáltató március 17-én (kedden) minden lakossági és kisvállalati ügyfelénél aktivál egy 5 GB-os bővítőcsomagot, melyet áprilisban és májusban is bekapcsol, így összességében 15 gigabájttal többet netezhetnek a vodások. A havidíjas és feltöltőkártyás ügyfeleknek is járó extra adatkeretet a My Vodafone applikációban lehet aktiválni. Annak érdekében, hogy az otthon töltött időszakot kényelmesebbé tegye a családoknak, az extra mobilnet mellett a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi a UPC minden vezetékes előfizetőjénél a Prémium TV és a Filmbox Pro csomagban található tartalmait március 16-tól április 30-ig. A tanulók és tanárok számára fontos, hogy a legnépszerűbb oktatási weboldalak és alkalmazások használata – lakossági előfizetés esetén – a tanév végéig nem terheli az adatkeretet. Hétfőtől a mobilnet fogyasztása nélkül lesz elérhető többek között a Nemzeti Köznevelési Portál, a KRÉTA iskolai rendszer, az Oktatási Hivatal honlapja és a Videótanár is. Külön kiemelték a Mozaik Kiadó platformját, amely a Vodafone hálózatából szintén az adatkeret terhelése nélkül lesz elérhető hétfőtől. A modern nyomtatott és digitális tankönyveiről, valamint oktatási segédanyagairól ismerhető szegedi tankönyvkiadó ugyanis a távoktatásban a diákok és tanárok munkáját segítendő teljesen ingyen elérhetővé tette a közismereti tantárgyak 1-12. évfolyamához tartozó – egyébként fizetős – tankönyveinek, munkafüzeteinek és munkatankönyveinek online digitális változatát. Ebben az esetben tehát nem csak a netezés költségmentes, hanem maga a tananyag, a tartalom is. A Vodafone Magyarország Alapítvány 5 éve működteti a Digitális Iskola Programot, melynek tapasztalatai alapján, a tanárok igényeit követve létrehozott egy teljes mértékben e-learning alapú, a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztésére irányuló továbbképzést. Az IKT eszközök a tanórán elnevezésű képzés a tanítóknak, tanároknak segít digitális átállásban, számos digitális felületet bemutat, használatukat videókkal segíti, valamint a tanórákba való beépíthetőségre is ötleteket ad.

Exit mobile version