Site icon Cs3.hu

Orbán Viktor: a bajban is együttműködik a V4

Prága, 2020. március 4. Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök (j-b) a visegrádi országok (V4) kormányfõi csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón a prágai Straka Akadémián 2020. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A visegrádi országok nemcsak a jóban tudnak együttműködni, hanem a bajban is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Prágában.

A visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői csúcstalálkozóján – amelyen egyebek mellett a koronavírus-helyzetről egyeztettek – Orbán Viktor kiemelte: jó döntés volt összehívni a találkozót, mert a vírus bekerült a V4 területére, beköszöntött a közép-európai valóságba.
    Tudtuk, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik – tette hozzá.
    Közölte: ugyan Magyarországon még nem derítettek fel fertőzést, de “nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy Magyarország ebből ki tud maradni”.
    Nekünk is szembe kell nézni a tényleges fertőzés veszélyével, azzal hogy a vírus megjelenik ott is, ahol még nincs – mondta.

MTI

Exit mobile version