Sport

Nemzetek Ligája: Oroszország, Törökország és Szerbia lesznek az ellenfeleink ősszel

Az UEFA Amszterdamban elkészítette a Nemzetek Ligája 2020-21-es kiírásának sorsolását. A magyar válogatott talán a lehető legnehezebb csoportba került, az orosz, a török és a szerb csapattal mérkőzik meg idén ősszel.

Az UEFA a 2018-ban elindított sorozat első szezonját követően kisebb változtatásokat hajtott végre: megnövelték az A, B és a C liga létszámát, így ezekben már 16-16 válogatott található, míg a D ligában (az eddigi 16. helyett) csak hét. Ennek eredményeként a magyar válogatott felkerült a B ligába, ami azt jelenti, hogy a korábbinál erősebb csapatokra számíthatott a sorsoláson, viszont egy esetleges csoportgyőzelem esetén feljuthat az Európa 16 legjobb csapatának helyt adó A ligába is.

Az amszterdami sorsoláson a magyar válogatott a B liga 3. csoportjába került, a korábbi holland válogatott Rafael ven der Vaart a török, a szerb és az orosz válogatottat húzta ki a mieink mellé, így Marco Rossi együttese ezzel a három csapattal találkozik idén ősszel az oda-visszavágós csoportküzdelmek során.

– Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Marco Rossi a sorsolás után. – Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat.

A Nemzetek Ligájából most is ki lehet majd jutni a következő nagy nemzetközi tornára, amely ezúttal a 2022-es világbajnokság lesz. A 12 európai pótselejtezős helyből kettő sorsa ezen sorozat küzdelmein keresztül dől majd. Ezeket a két legjobb olyan csoportgyőztes fogja megszerezni, amely a hagyományos vb-selejtezőből nem jut ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

A magyar válogatott mérkőzései:

09.03.: Törökország-Magyarország, 20.45
09.06.: Magyarország-Oroszország, 18.00
10.09.: Szerbia-Magyarország, 20.45
10.12.: Oroszország-Magyarország, 20.45
11.14.: Magyarország-Szerbia, 20.45
11.17.: Magyarország-Törökország, 20.45

Döntők: 2021. június 2-3-6.

Osztályozók: 2022. március 24, 25, 28, 29.

A mérkőzések 18:00 és 20:45 órakor kezdődnek majd, de a hétvégén játszó csapatoknál 15:00-ás kezdés is előfordulhat.

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor