Vélemény

Apáti Bence: Médiatudatosság

A napokban tarolta le az internetet egy felvétel, amin az látható, hogy egy férfi szakszerű és gyakorlott mozdulatokkal egy füstölgő farönk fölé tart egy pár másodperccel a képsorok készítése előtt a kezébe nyomott hároméves forma kislányt, elkezdi ütni a hátát – eközben egy nő is megjelenik, aki teátrális mozdulatokkal, mint egy fizetett siratóasszony instruálja a verésben és füstmérgezésben részesített kölcsöngyereket – végül a minden bizonnyal aleppói származású csúcsértelmiségi elrohan. Valószínűleg -, a fenéket valószínűleg, egészen biztosan – azért, hogy megmutassa valamelyik, a helyszínen tartózkodó balliberális újságírónak a sírásra kényszerített gyereket, mintegy bebizonyítván, hogy a görög határőrök embertelenül bánnak a szerencsétlen menekültekkel, és azok gyerekeivel, ezért kell haladéktalanul megszüntetni ezeket az áldatlan állapotokat.  Azaz ki kell nyitni Európa határait. 

Mindez a görög-török határon történik. 

Ahol a több tízezer – lesz az még százezer is – egészen Lengyelországból buszoztatott fideszes aktivista próbálja meg éppen áttörni a határt. 

Legalábbis a haladó sajtót olvasgató, meg a haladó sajtó egy részét írók szerint. 

A képsorok azért fontosak, mert újfent bizonyítást nyert, hogy egyes kultúrákban egészen máshogy viszonyulnak a gyerekekhez, mint Európában. 

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy 2015-ben, itt nálunk Magyarországon, milyen felfoghatatlan dolgok történtek azokkal a kisgyerekekkel, akiket a zömében fiatal, katonakorú férfiak magukkal hurcoltak a nagy útra. 

Pardon. 

Hoztak. 

Akkor azt láthattuk, hogy gyerekeket dobnak át a Magyarországot védő kerítésen. Majd kisvártatva azt is, hogy a röszkei csatában megint csak gyerekekkel harcolnak, gyerekeket visznek a migránsok az első sorokban. Élő pajzsként maguk előtt tartva próbáltak bejutni az országunkba az illegális migránsok. 

És most pedig ezt. 

Zárójel: 

A videót én is megosztottam, ami miatt természetesen meg is kaptam a Facebook hiperérzékenyített libsi cenzoraitól a jól megérdemelt büntetésemet.

30 napig semmit sem posztolhatok, a majd’ 23 ezres Facebook oldalamon. 

Zárójel bezárva. 

De, hogy még izgalmasabb legyen a sírásra kényszerített gyerekekről szóló történet. 

Időközben az is kiderült, hogy a görög lakosság hócipője betelt, sőt túlcsordult. A görögnek elegük lett. 

Olyannyira, hogy elkezdték felpofozni a Soros által pénzelt civil szervezetek (NGO-k) Görögországban dolgozó – értsd: migránssimogató – munkatársait. 

Az egyik ilyen felpofozottról pedig az derült ki, hogy egy olyan civil szervezetnek dolgozik, amely a migránsok médiatudatosságát akarja fejleszteni. Sőt, segíteni. 

Aki esetleg nem rakta össze a két dolgot, azoknak segítek. 

A sírásra kényszerített gyerekek újságírókhoz cipelésénél nehéz lenne médiatudatosabb viselkedést bemutatni. 

Persze nem mondom, hogy szép dolog ezeket a migránsokat kiképző embereket megruházni, na de azt se felejtsük el, hogy épp a görög határt ostromolják a médiatudatosságra nevelők legszorgalmasabb tanítványai. 

És olyankor bizony el tud szakadni a cérna. 

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Dömötör Csaba: Az elvek elfogytak, csak a hataloméhség maradt

cs3_admin

Hámori Tamás: Úgy tűnik, tényleg van, aki csak azt hiszi el, amit saját maga érez

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább