Site icon Cs3.hu

OH: minden szülő megismerheti gyermeke iskolaérettségi vizsgálatának eredményét

Parents and son with tablet PC at the airport

Young parents and little son at the airport. Mother holding pad and boy playing game, both parents looking at screen. Entertaining during flight waiting

Továbbra is zavartalanul zajlik a tankötelezettség alóli felmentési kérelmek elbírálása, és a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben minden szülő megismerheti a saját gyermekéről készült szakértői véleményt – közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel.

Közleményükben rámutattak: a pedagógiai szakszolgálatok működését, így a tankötelezettséggel kapcsolatos szakértői vizsgálatok lefolytatását és a bizottságok munkáját is jogszabály határozza meg. Az Oktatási Hivatalnak ezen túlmenően nincsen utasítási jogköre a szakszolgálatokra vonatkozóan, sem titoktartásra, sem más eljárásra. A szülők zavartalan tájékoztatása érdekében ugyanakkor az OH elnöke február 14-én levélben ismételten kérte a pedagógiai szakszolgálatok szakértői bizottságait, hogy vizsgálati eredményeiket közöljék az érintett szülőkkel.
    Korábban az MSZP azt közölte: az oktatási jogok és az alapvető jogok biztosához fordulnak, mert úgy tudják, a szülőket nem tájékoztathatják gyermekük iskolaérettségi vizsgálatának részleteiről.
    Az ellenzéki párt közleménye szerint az Oktatási Hivatal az általa felügyelt szakértői bizottságoknak titoktartási kötelezettséget írt elő, így a szülőket nem tájékoztathatják azokról a bizottsági döntést megalapozó tényekről, amelyek a gyermek beiskolázásával kapcsolatos kérelem elutasítását indokolták.

MTI

A kiemelt kép illusztráció

Exit mobile version