Site icon Cs3.hu

A Digi minden AMC csatornát kivesz a kínálatából

Az AMCNI CNE állásfoglalása: a teljes csatornakínálat terjesztésének megszüntetése a Diginél

Az AMC Networks International – Central and Northern Europe („AMCNI CNE”) arról értesült, hogy 2020. január 1-jével a Digi kiveszi kínálatából a teljes csatorna-portfólióját. Ez nyolc televíziós csatornát érint, ezek a Sport1, Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a TV Paprika, a Minimax, a Megamax és a CBS Reality.

Az AMCNI CNE és a Digi hosszú együttműködésre tekinthetnek vissza, és jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. A televíziós társaság korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adott a Diginek a portfóliója terjesztésére, így bízik benne, hogy sikerül hamarosan megállapodnia a Digi kínálatában lévő minden csatornája további terjesztésére.

Amennyiben a Digi csomagjaiból kikerülnek az AMCNI CNE csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC.

A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi szárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem.

Úgy tudjuk a Vidékháló Kft. is szorosan együttműködik a DIGI-vel – még nem tudjuk, hogy a Vidékháló Kft. csatornakiosztása változik-e ezek fényében.

Exit mobile version