Belföld

Dömötör Csaba: az együttműködés útját választó vezetőkre van szükség

Az együttműködés útját választó vezetőkre van szükség, nem olyanokra akik “marakodnak”. Az október 13-ai önkormányzati választásokon arról döntünk majd, hogy tudunk-e alkalmas vezetőket választani a települések élére – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn Törökszentmiklóson.

Dömötör Csaba, a Védjük meg eredményeinket című sajtótájékoztatón és az azt követő lakossági fórumon elmondta: Magyarország most gyarapodó időszakát éli, több mint 5 százalékos a gazdasági növekedés, és szeretnék, ha ennek a gyarapodásnak minden magyar város és település részese lenne.
    Hozzátette: Törökszentmiklós 2010 és 2014 között jelentős fejlődésen ment át, mintegy 6 milliárd forint értékű beruházásról született döntés. Iskolafelújítások indultak el, a termálvízfűtés kiépítése is ekkor kezdődött, útbővítések, közterület-felújítások történtek, hozzáláttak a városháza és a művelődési ház felújításához. A jelenlegi jobbikos városvezetés ezt a fejlődést megakasztotta, csak azokat a fejlesztéseket adták át , amelyek még az előző fideszes városvezetés alatt indultak – közölte.
    Törökszentmiklósnak vissza kell térnie a gyarapodás, az építkezés útjára – mondta, hozzátéve:  Budai Ferenc, a Fidesz polgármesterjelöltje és a fideszes képviselőjelöltek készen állnak arra, hogy ennek az elvárásnak megfeleljenek.
    Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy országosan 2010 óta csaknem 800 ezer új munkahely jött létre, többsége a piaci szférában, több mint 10 százalékkal csökkent az államadósság, 2019-ben a GDP 5 százalék felett bővült.
    Szólt arról, hogy több támogatást kapnak a családok, több gyermek kap ingyen tankönyvet és étkezik térítésmentesen. Példaként említette a babaváró támogatást, a január 1-től elinduló nagyszülői gyedet és a falusi csokot.
    Kitért arra, hogy 2010-hez képest kevesebb, mint felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Magyarország biztonságos, de a migráció továbbra is jelentős kihívás Európában – figyelmeztetett.
    Dömötör Csaba szerint az elmúlt napok brüsszeli eseményei jól mutatják, hogy a baloldali pártoktól mire lehet számítani. Újra napirendre akarják venni a kötelező betelepítési kvótát, támadják a határzárat, valamint azokat a politikusokat, akik kiálltak a bevándorlás ellen – mondta.
    Az önkormányzati választás és a biztonság kérdése összefügg, mert a migráció hatásai és következményei mindenekelőtt helyben jelentkeznek –  hívta fel a figyelmet. Ha valakinek fontos a biztonsága, ilyen körülmények között az önkormányzati választáson is csak a Fidesz-KDNP jelöltjeire számíthat – közölte. Ezzel szemben az ellenzék olyan pártokból áll, akik nem csak az ország, hanem a városok és a települések kapuját is megnyitnák a bevándorlók előtt annak minden következményével – tette hozzá.
    Hozzátette: olyanok fognak össze, akik az elmúlt években “kígyót-békát” kiabáltak egymásra. Az ellenzék az önkormányzatokat arra akarja használni, hogy a kormánnyal háborúzzon – mondta.
    Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt javasolta, hogy kormánypárti, kormánnyal együttműködő városvezetőket válasszanak október 13-án.Törökszentmiklós jelenlegi jobbikos városvezetése – akik szavai szerint “most éppen átmentek álcivilbe, de ugyanolyan jobbikosok mint eddig”-, az elmúlt öt évben azzal voltak elfoglalva, hogy leváltsák a kormányt. Azok a településvezetők, akik nem kormányt akartak váltani, hanem a település fejlesztésével foglalkoztak, számtalan pályázaton nyertek komoly összegeket. Ezzel szemben a törökszentmiklósi önkormányzat mindössze 6 pályázatot nyújtott be a Területi- és településfejlesztési operatív program keretében és csak 1,5 milliárd forintot nyert városfejlesztésre. Arra biztatta a választópolgárokat, hogy olyan városvezetésre szavazzanak, amely a várost akarja fejleszteni és minél több pályázatot nyújtson be ennek érdekében.
    Budai Ferenc, a Fidesz-KDNP törökszentmiklósi polgármesterjelöltje elmondta: az első és legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést tartja, továbbá növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát, közösségi tereket kívánnak kialakítani a városban, ahol kulturált körülmények között lehet szórakozni. Az egészségügyi és a szociális ellátást is fejleszteni kell, a romos épületeket igyekeznek megszüntetni, a városon átmenő forgalomnak új útvonalat kell találni, a termálvíz adta lehetőségeket pedig ki kell aknázni – sorolta.

MTI


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is maradnak a kötelező akciók

Szabó Viktor

Magyar mezőgazdasági szakmai szervezetek az ukrán gabonaimport újbóli korlátozását kérik az uniótól

Szabó Viktor

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Szabó Viktor

Belügyminisztérium: a pedagógus átlagbér idén bruttó félmillió forint körül alakul

Szabó Viktor

Nézőpont: toronymagasan vezet a Fidesz

Szabó Viktor

Puffasztott rizsszeletet hív vissza az Aldi

Szabó Viktor

Már egymillió migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok

Szabó Viktor

Napelemesek figyelem! Kocsis Máté az éves szaldóelszámolásának visszaállítását kéri a kormánytól

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább