Site icon Cs3.hu

Nagy bajban az ellenzék: nem gyűlnek az aláírások

Nyíregyháza, 2019. augusztus 12. Kihelyezik az õszi önkormányzati választások hirdetményeit a nyíregyházi városháza épületében 2019. augusztus 12-én. MTI/Balázs Attila

Miközben – a Választás.hu tegnap délutáni adatai szerint – a kormánypártok mind a 23 megyei jogú városban leadták a polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeik indulásához szükséges aláírásokat, és az aspiránsokat szinte kivétel nélkül nyilvántartásba is vették, az ellenzék egyelőre sok helyen komoly lemaradásban van – írja a Magyar Nemzet. Továbbra sem tekinthető hivatalosan polgármesterjelöltnek a szegedi Botka László és a hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter sem.

A polgári napilap kiemelte, hogy tíz nappal az önkormányzati választási kampány kezdete után a Fidesz–KDNP minden megyei városban leadta a polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjei indulásához szükséges aláírásokat. A jelöltjeiket pedig a legtöbb helyen nyilvántartásba vették, sok helyen jogerősen, ezzel szemben az ellenzéki aspiránsok indulását még nem mindenhol jelentették be. A Magyar Nemzet összesítése szerint az alábbi településeken vannak bajban az ajánlások összegyűjtésével a kormányellenes erők:

Exit mobile version