Site icon Cs3.hu

Ötvenmilliárdos útfelújítás indult a Magyar Falu Programban

Vértessomló, 2019. augusztus 5. A felújítás alatt álló 81128-as jelû mellékút Vértessomló és Környe közötti szakasza 2019. augusztus 5-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt abból az alkalomból, hogy a Magyar Falu Program keretében országosan ötvenmilliárd forint értékben útfelújítások indultak. A most kezdõdött elsõ ütemben 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren újulhat meg az útburkolat. A Magyar Falu Program keretében zajló útfelújítási program jövõre is folytatódik, mivel a 2020-as költségvetés szintén ötvenmilliárd forintot biztosít a falvak közötti közlekedési hálózat felújítására. MTI/Bodnár Boglárka

A Magyar Falu Program keretében az idén országosan 50 milliárd forint értékben valósulhatnak meg teljes körű útfelújítási projektek, melyek hozzájárulnak a települések lakosságának megtartásához – mondta a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Vértessomlón.

Gyopáros Alpár hozzátette: a most kezdődött első ütemben 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren újulhat meg az útburkolat. A Magyar Falu Program keretében zajló útfelújítási program jövőre is folytatódik, mivel a 2020-as költségvetés szintén ötvenmilliárd forintot biztosít a falvak közötti közlekedési hálózat felújítására.
    A kormánybiztos elmondta, hogy az ország mind a 19 megyéjében lesznek útfelújítási munkák.
    A projektek összértéke idén és jövőre is 50-50 milliárd forint.

MTI

Exit mobile version