Külföld

Több mint négyszáz programmal várja idén a látogatókat Tusványos

Harmincadik alkalommal nyitja meg kapuit a Tusványos néven közismert erdélyi szabadegyetem és diáktábor. A három évtizeddel ezelőtt Bálványosfürdőn indult, majd Tusnádfürdőre költöztetett tábor jubileumi kiadására több mint 400 közéleti, politikai és fesztivál-programmal készültek a szervezők.

A rendezvénysorozat a Plugor Sándor kiállítással veszi kezdetét, amely az Erdélyi Magyar Művészeti Központban indul. A tábor még gyakorlatilag el sem kezdődött, de már sokan vannak a helyszínen.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén 150-el több szálláshelyet biztosítanak az ide érkezőknek – tájékoztatott Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere az M1-en. Így jelenleg 2650 szálláshellyel rendelkezik a város.

Azt is elmondta, mivel a tavalyi év során is voltak medveincidensek, idén még több csendőr, járőr, sőt még a vadásztársaságok tagjai is jelen lesznek, hogy vigyázzanak az emberek biztonságára. 

Popa Ilona, Tusványos főszervezője pedig arról beszélt, bíznak benne, hogy idén a 80 ezres létszámot is eléri a tábor látogatóinak száma, akiknek idén több mint 400 programmal készültek. A csaknem 1000 előadó közül az idei egyik újdonság a Kriza János népzenei sátor mellett lévő gasztro- és borudvar, ahová sok szeretettel várják azokat, akik egy kis ínyencségre vágynak.

hirado.hu

Hasonló bejegyzések

Állásajánlat, szakképzettség és angol nyelvtudás kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

cs3_admin

Koronavírus – Csökken az új fertőzöttek száma Kínában

tk_arpad

Elszállították a Kelebiánál összegyűlt migránsokat (Képgalériával)

cs3_admin

Elérte a migránsmenet a magyar határt

cs3_admin

A republikánusok iowai jelölőgyűlésein Donald Trump lett a győztes 96,6 százalékkal

cs3_admin

Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból

cs3_admin

Nagy István Berlinben: világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát az egyre növekvő népesség ellátásához

cs3_admin

Novák Katalin: az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén

cs3_admin

Az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább