Sport

Rejtély Barcelonában – 40 éve hunyt el Kocsis Sándor

Negyven évvel ezelőtt tragédia történt Barcelonában, tisztázatlan körülmények között elhunyt az Aranycsapat és a katalán klub legendás csatára.

Szomorú nap a futballszeretőknek 1979. július 22-e, ezen a napon hunyt el Barcelonában nagyon fiatalon, mindössze 49 éves korában az Aranycsapat legendás csatára, az 1954-es világbajnokság gólkirálya, Kocsis Sándor. Az Aranycsapat játékosai közül harmadikként, az 1971-ben meghalt Zakariás Józsefet és az 1978-ban távozó Bozsik Józsefet követve.

A Népsport annak idején háromnapos késéssel, a temetés után számolt be az egyetemes futballtörténelem valaha volt egyik legnagyobb alakjának haláláról, az utolsó előtti oldalon, a rövid hírek között:

„A tragikus körülmények között elhunyt, volt 68-szoros válogatott magyar labdarúgót, Kocsis Sándort kedden eltemették Barcelonában. Az FC Barcelona zászlajával borított koporsó mellett őrséget álltak egykori spanyol játékostársai, köztük Kubala László, a jelenlegi spanyol labdarúgó szövetségi kapitány is.” 

Ennyi és nem több. A hír, ami Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban és sok más országban főcímeket, itthon két eldugott mondatot ért. Sehol egy nekrológ, sehol egy felidézett pályakép, de hát a „disszidenseknek” csak ez dukált.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor